Menu NL DE EN
Camping Mariahoeve
Middenvliet 2 B 1787 PN Julianadorp aan Zee - Den Helder
Tel: +31 (0) 223 637412
Fax: +31 (0) 0223-661523

Omgeving

Den Helder- Julianadorp heeft de meeste zonne-uren. U kunt heerlijke strandwandelingen maken met onderweg gelegenheid om bijeen van de strandpaviljoens even uit te rusten. In het voorjaar zijn in de omgeving overal bloeiende bollenvelden. De fiets- kanoroute van Julianadorp naar Den Helder ligt direct naast ons perceel. Dit is een fietspad langs bollenvelden, dat u naar Den Helder door het natuurgebied Mariëndal voert en van daar kunt u verschillende richtingen op fietsen door de duinen naar o.a. Huisduinen en Den Helder en langs de dijk naar de afvaartkade van de boot naar Texel.

Bollenvelden Bollenvelden Bollenvelden

Vanaf de dijk kunt u de Razende Bol en Texel zien liggen. Fort Kijkduin is een museum over de tijd van Napoleon en er is een zee-aquarium. Tevens staat de alom bekende vuurtoren „de Lange Jaap” in Huisduinen. In Den Helder treft u de oude Rijkswerf Willemsoord, het Marinemuseum en het Reddingsmuseum.

Dijk Visboten Vuurtoren Lange Jaap

Bij Julianadorp aan de Parallelweg is de Floratuin geopend van 1 maart - 1 juni en van 1 augustus - 15 november. Er is een speciale winkel met verschillende soorten bollen en je mag zelf bloemen plukken. Mooie foto's maken.

In het oude Julianadorp is het Loopuytpark waaraan diverse winkels, cafés, eetgelegenheden en de ontmoetingskerk staan. Tegenover het Loopuijtpark is het winkelcentrum "De Riepel" met grote parkeergelegenheid ook voor campers.

Nog meer te bekijken van onze omgeving:
julianadorpaanzee.net